T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Yedisu Kaymakamlığı ve Yedisu Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Geleneksel Yedisu Horoz Kuru Fasulye ve Bal Festivali" gerçekleşti.
Bingöl’ün zengin coğrafyası ve onun sunduğu tarımsal ürünleri, gastronomi envanteri, kültür ve turizm varlıkları farklı etkinliklerle dünyaya açılmaya ediyor.
Geçen yıl birincisi düzenlenen Yedisu Horoz Kuru Fasulye Festivali bu yıl Yedisu balı ile birlikte farklı ve daha zengin bir program içeriğiyle vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu.
Vali V. Malik Çalışır’ın katıldığı Bingöl'ün tescilli ürünlerinden Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi ve AB Onaylı Coğrafi İşaretli Bingöl Balı için düzenlenen "2. Geleneksel Yedisu Horoz Kuru Fasulye ve Bal Festivali" Yedisu Belediye Başkanlığı bahçesinde gerçekleşti.
Ünü Türkiye sınırlarını aşan Coğrafi İşaretli Yedisu Horoz Fasulyesi ve AB Onaylı Coğrafi İşaretli Bingöl Balı 2024 yılı hasatları, farklı konseptlerde hazırlanmış otantik stantlarda ziyaretçilerle buluştu.
İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Yedisu Kaymakamı Metin Baskın, ilçelerinin sahip olduğu iklimsel özellikleri ve coğrafi yapısıyla fasulye ve bal üretiminin verimli olduğunu belirterek, "Festivalimize konu olan ürünlerimiz sahip olduğu yüksek kalite ve özgün nitelikleriyle yoğun rağbet görmektedir. Bu durum çiftçilerimizin ve üreticilerimizin söz konusu ürünlerin üretimini istikrarlı bir artış eğilimine sokmaktadır" dedi.
Daha sonra konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da ilçenin tanıtımı adına güzel bir organizasyon düzenlendiğini ifade ederek, "Coğrafi işaretin alınması üreticiyi ve tüketici korurken aynı zamanda ürünün kalitesini ortaya koymada ve artırmada da önemli bir araçtır. " dedi.
Festivalde yaptığı konuşmada Vali V. Malik Çalışır ise şunları söyledi:
“Yedisu Kaymakamlığımız ve Yedisu Belediyemizce düzenlenen “Yedisu 2. Geleneksel Horoz Kuru Fasulye ve Bal Festivali’nin, artık bir festivaller şehri olan ilimize, üreticilerimize ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum.
Kıymetli misafirler,
Tarihi, coğrafyası, kültürü, yeraltı yerüstü kaynakları, zengin mutfağı ve turizm potansiyeli ile Bingöl, Anadolu’nun bereket yüklü önemli merkezlerinden biridir.
Son yıllarda Devletimizin ve hükümetimizin aldığı tedbirler kapsamında, Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan ve birçok sektörde önemli mesafeler kat eden Bingöl’de tarım sektöründe de göğsümüzü kabartan ve yarınlarımızı daha güçlü ve müreffeh kılan gelişmeler yaşıyoruz.
Bu kapsamda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Üniversitemizin tarım ürünlerimiz adına katma değer oluşturmak ve çiftçimizin gelir seviyesini yükselterek kırsalda kalkınmayı sağlamak amacıyla takip ettikleri Coğrafi İşaret çalışmalarında atılan somut adımlar ve birbirinden güzel sonuçlar var.
Bu alandaki çalışmalara kısaca baktığımızda; 2017 yılında ‘Bingöl Çobantaşı Kavurması’; 2021 yılında ‘Sivan Dut Pekmezi’ ve Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi’; 2022 yılında ‘Bingöl Balı’ ve son olarak 2023 yılında ‘Guldar Domatesi’ ile beşinci Coğrafi işaret tescil belgesini almış bulunmaktayız. Bu yıl da Bingöl Balı için Avrupa Birliği’nden tescil alarak balımızı bir dünya markası haline getirmiş bulunuyoruz.
Öncelikle bu belgelerin çiftçimiz, üreticilerimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını ve yeni ürünlerle daim olmasını diliyorum.
Değerli Misafirler,
Festivalimiz münasebetiyle ilçemizin Horoz Kuru Fasülye ve Bal potansiyeli hakkında şu bilgileri paylaşmak isterim:
Yedisu Horoz Kuru Fasülyesi için Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin alınmasından sonra yapılan proje ve verilen desteklerle üretim 60 dekardan 800 dekara çıkarılarak yaklaşık 14 kat artırılmıştır. Yedisu İlçemizde DSİ tarafından yapılan proje ile 8 bin dekarlık bir alan basınçlı sulama sistemine kavuşturulmuştur. Burada hedefimiz sulamaya açılan 8 bin dekarlık alanın en az 4 bin dekarında fasulye üretimi yapılmasıdır. Mevcut üretimin ekonomiye katkısı 43 Milyon TL civarındadır. Hedeflenen üretimin ekonomiye katkısının bugünkü rakamla 800 Milyon TL olması beklenmektedir.
İlimizin bal potansiyeline baktığımızda ise; Bingöl 174 bin arılı kovan varlığı ile Türkiye’de 15.sırada, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 2. sıradadır. 2023 yılında il genelindeki bal üretimimiz 1.328 ton olarak gerçekleşmiştir. Yedisu ilçemizde ise 57 kayıtlı arıcı, 4.330 adet kovan ile yıllık 35.1 ton bal üretimi gerçekleştirmektedir.
Saygıdeğer Konuklar,
Festivallerin ürün, coğrafya, iklim, kültür, tarih, yöresel lezzet gibi yerel bilgilerin dolaşıma girmesinde ve katma değer yaratılmasında son derece önemli olduğuna inanıyorum.
Bu toprakların sunduğu nimetleri bu toprakların insanı ile buluşturan festivalimizin Coğrafi İşaretli Fasulyemize ve AB tescilli Balımıza ‘üretim, tanıtım, pazar ve katma değer oluşturmak’ adına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.
Sözlerime son verirken; bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz festivalimiz için Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum.
Bingöl’deki güzelliklerin tüm dünyaya tanıtıldığı sonraki festivallerde buluşmak dileğiyle sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
‘Yedisu 2. Geleneksel Horoz Kuru Fasulye ve Bal Festivali’ sanatçı Mahmut Tuncer'in seslendirdiği birbirinden güzel halk türküleri, Solhan Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından yöresel oyunların sergilenmesi ve misafirlere Horoz Kuru Fasulye ve Bal ikramı ile sona erdi.
Festivale, Vali V. Malik Çalışır’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İbrahim Gökmen, Bingöl Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Yayladere Kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı, Yedisu Belediye Başkanı Sedat Uçar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile il içinden ve il dışından çok sayıda vatandaşımız katıldı.