T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ‘3. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’nda dereceye giren balcıların isimleri açıklandı.
Covid-19 ile mücadele tedbirleri nedeniyle yarışmacıların katılımının olmadığı 3. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Bingöl Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Programa Valimiz Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve rektör yardımcıları, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve Birlik üyeleri ile PİKOM temsilcileri katıldı.
Program, PİKOM yetkilileri tarafında yapılan ‘Dünden Bugüne Bingöl Bal Yarışması’ konulu sunum ile başladı.
Daha sonra yarışmada dereceye giren balcıların isimleri açıklandı:
Yarışmanın birincisi Bingöl Genç İlçesi Geyikdere Köyü bölgesinden Ahmet Kanat, ikinci Solhan Göksu Köyü bölgesinden Mehmet Yolcu ve üçüncü Kiğı Kerek deresi bölgesinden Arif Kale oldu.
Yarışmada derece giren balcılara ileriki bir tarihte Covid-19 ile mücadele tedbirleri çerçevesinde plaket takdimi yapılacağı belirtildi.
Yarışmanın üçüncüsünü açıklayan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak konuşmasında; “3. Geleneksel Bal Yarışması, artık bir yola girildiğinin ve bundan sonra bu tür yarışmaların devam edeceğinin göstergesidir. Yarışma son derece titiz ve objektif olarak yürütüldü. Bingöl Üniversitesi olarak Bingöl balını ülkemize nasıl tanıtabiliriz, balın üretimi nasıl artırabiliriz, ülke pazarına nasıl sunabiliriz çabasındayız. Bunun için üniversite olarak her türlü çabayı göstermekteyiz” dedi.
Yarışmanın ikincisini açıklayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan yaptığı konuşmada; “Üniversitemizin bal çalışmaları bizi gururlandırdı. Bingöl balının tanıtımı ve markalaşması konusunda gelmiş olduğu aşama arıcılarımıza ve ilimize çok ciddi katkılara sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. ,
Son olarak yarışmanın birincisini açıklayan Valimiz Kadir Ekinci ise yaptığı değerlendirme konuşmasında şunları söyledi:
“Bingöl balına yaptıkları katkılardan dolayı Belediye Başkanımız Erdal Arıkan’a, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a, Birlik Başkanımıza, üniversite çalışanlarına ve yarışma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Bingöl balının bilinirliğini artırmak, balın sadece Bingöl’de değil ülke genelinde hatta uluslararası alanda tanıtımını yapmak önemli bir vazifedir. Bunun için hem üreticilerimiz hem de tüm Bingöllüler taşın altına ellerini koydular. Bunun neticesinde de uluslararası yarışmalarda Bingöl balı her zaman ilk üçte yer alarak bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Dünyanın gözü önünde yapılan ve standartları oldukça yüksek olan yarışmalarda alınan başarılı sonuçlar balımızın kalitesini tescillemiştir. Bu tat ve kalitede bir balı üretebilecek coğrafyaya sahip olmamız bizim açımızdan bir ayrıcalıktır. Bunun değerini bilmeli, bundan sonraki zamanlar için de daha geniş ölçekli çalışmalar yapmalıyız.
Ben bu noktada, gayret gösteren, balımızın bilinilirliğini ve farkındalığını arttıran, özellikle kalitesine vurgu yapıp bu kaliteyi istikrarlı biçimde ülke genelinde pazara sunmaya gayret eden herkese huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ve daha fazla bir çabayla balımızın kalitesini hem ülkemiz genelinde hem de uluslararası alanda duyurmaya gayret edeceğiz inşallah. Bugüne kadar göstermiş oldukları çaba ve gayretlerinden dolayı tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Yarışmada dereceye giren balcılarımıza tüm Bingöl halkı adına emeklerinden, gayretlerinden ve gösterdikleri özveriden dolayı teşekkürlerimi arz ediyor, 3. Geleneksel Bingöl Bal Yarışmamızın ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.