T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Bingöl balının kalite standartlarının yükseltilmesi ve ulusal pazardaki yerinin güçlendirilmesi adına düzenlenen ve geleneksel hale gelen 7. Bingöl Bal Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi.
Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen ödül törenine Valimiz Dr. Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Tunceli İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kazım Doğan, kurum müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açış ve selamlama konuşmasını yapan Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Aba, Bingöl balının uluslararası başarısını vurgulayarak, "2017’de Apimondia Bal Yarışması’nda Türkiye birincisi ve dünya ikincisi olan Bingöl Balı, şimdiye kadar 13 uluslararası ödül kazanarak kalitesini kanıtladı. 2022’de Bingöl Üniversitesi ile aldığımız Yerel Coğrafi İşaret Tescili, 2024 yılında Avrupa Birliği Coğrafi İşareti ile taçlandırıldı" dedi.
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik de 7. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Bingöl balının bilinirliğini artırmak ve bu eşsiz ürünü ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için önemli adımlar atıldığını vurguladı. Bingöl Balı’nın, 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescili almasının ardından, 2024 yılında Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili alarak Türkiye’den bu unvanı kazanan ilk bal olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Prof. Dr. Çelik, "Bingöl Balı sadece bir lezzet değil, aynı zamanda Bingöl’ün değerlerinin, doğasının ve kültürünün bir yansımasıdır. Bu anlamda Bingöl balının tescillenmesi, sadece ürünün kalitesini belgelemekle kalmamış, aynı zamanda Bingöl’ün tanıtımına da büyük katkı sağlamıştır" dedi.
Daha sonra konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan da Bingöl’ün bal üretiminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Başkan Arıkan, “Bal üreticilerimizin özverili çalışmaları sayesinde Bingöl balı, sadece bölgemizde değil ülke genelinde de marka değerine ulaşmıştır. Bu başarıyı daha ileriye taşımak için yerel yönetim olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ayrıca Bingöl Üniversitesi'nin bu alandaki bilimsel çalışmaları ve üreticilerimize sunduğu eğitimlerle, bal üretiminin kalitesini artırmak için büyük bir katkı sağladığını da vurgulamak isterim” şeklinde konuştu.
Son olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrifleri arz olunan Valimiz Dr. Ahmet Hamdi Usta ise şunları söyledi:
“Bingöl balının tanıtımı ve tescilli kalitesinin kendisiyle yarışması adına Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arıcılar Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni için bir aradayız.
Programın ilimiz ve sektörümüz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Kıymetli misafirler,
Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, dünyada eşine az rastlanır bir iklim, coğrafya ve ürün çeşidi ile bereketli bir coğrafyada yaşıyoruz.
Bu bereketin yüzlerce adı var. Bunlardan biri de ulusal ve uluslararası tescil alarak hepimizi gururlandıran Bingöl Balı.
Üniversitemiz, Arıcılar Birliğimiz, sektörün kıymetli emekçileri ve kendi ürününe sahip çıkan hemşehrilerimizin el birliği ile bir markaya dönüşen ve her yıl üretim ve istihdam kapasitesini arttıran Bingöl Balı için tüm paydaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Değerli Hazirun,
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” mottosu ile önümüze koyduğu hedeflere varmak ve hızla büyüyen bu gurur tablosunda Bingöl olarak yerimizi almak için her birimizin üzerine düşen görevler var.
İlimizin ve ülkemizin müreffeh yarınları adına her alanda el ele vermeli, genç nesillere üretme kültürünü aşılamalı, coğrafyamızın bizlere sunduğu imkânları ciddi projelerle güzel örnekliklere dönüştürmeliyiz.
Ben bu bakış açısı ve motivasyonla ‘Bingöl Balı’ konulu her türlü çalışmayı önemsediğimi bu vesileyle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Sektörün müstakil bir piyasa ve gelişmiş bir endüstri merkezi haline gelerek üretimden istihdama geniş bir yelpaze ile Bingöl ve Türkiye ekonomisine sunacağı katkılara yürekten inanıyorum.
Bu vesile ile Bingöl Balı ile ilgili kıymetli çalışmalarından dolayı Sayın Rektörümüzün şahsında üniversitemizin ilgili birimlerine ve personeline teşekkür ediyorum.
Aynı şekilde 2004 yılında kurulan ve bugün 1300’den fazla aktif arıcı üyesi ve 180.000 kayıtlı arı kolonisi ile yıllık ortalama 1600 ile 1800 ton arasında bal üretimi gerçekleştiren birliğimizin değerli başkanına ve üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
2022 yılında coğrafi işaret belgesi alan 2024 yılında da başarısını Avrupa standartlarında tescilleyerek Avrupa Birliğinden tescil alan Bingöl Balı için başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz olmak üzere, katkıları için Belediyemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Tarım Müdürlüğümüze ve sektörün her kademesindeki tüm emekçilerine şükranlarımı sunuyorum.
Kıymetli Hazirun,
Artık tescilli bir marka olan Bingöl Balı için yeni hedeflerle yolumuza durmadan devam etmeliyiz. Teknik donanım olarak kendimizi yenilemeli, üretim kapasitemizi artırmalı, kamu ve özel sektör el ele vererek ürettiklerimizi yurt içinde ve yurt dışında pazarlayacak yeni alanlar açmalıyız.
Bu konuda Bingöl Valiliği olarak daima üniversitemizin, birliğimizin ve üreticilerimizin yanında olacak, Bingöl’ümüze katkı sunacak her projenin destekçisi olacağız inşallah.
Bu duygularla, yarışmaya katılan tüm üreticilerimize emekleri için teşekkür ediyorum. Kaliteli ürünleri ile yarışmada derece yapan üreticilerimizi de tebrik ediyorum.
‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma’ alanında pilot üniversite seçilen Üniversitemiz ile Arı Yetiştiricileri Birliğimizce bu yıl 7.’si organize edilen Bingöl Bal Yarışması’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından, PİKOM Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ebubekir İzol tarafından yarışma sürecine ilişkin detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Yoğun başvurunun olduğu yarışmada tüm katılımcılara belge verileceği belirtilerek temsilen beş kişi sahneye davet edildi. İlk olarak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Gül tarafından katılımcı Leyla Korkutata’ya belgesi takdim edildi. Ardından sırasıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin tarafından, Fatma Koçinkağ, Canan Yavuz ve Mehmet Ali Aba’ya katılım belgeleri takdim edildi.
Katılımcılara belgelerinin takdim edilmesinin ardından dereceye giren üreticilere plaket ve sertifikaları takdim edildi. Yarışma sonucunda üçüncü olan üreticimiz Erhan Ataş’a Prof. Dr. Erdal Çelik, ikinci olan üreticimiz Sadullah Belgin’e Belediye Başkanı Erdal Arıkan, birinci olan üreticimiz Ahmet Kubay’a ise Valimiz Dr. Ahmet Hamdi Usta plaketini verdi.
Ödül töreninin ardından, Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından katkılarından dolayı Valimiz Dr. Ahmet Hamdi Usta’ya teşekkür plaketi takdim edildi.
Program, protokol üyeleri ve yarışmacıların toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.